A la carte meny

Förrätter

LÖJROMMEN                                  | 259: –

Kalix löjrom 30g, renstekscheesecake, rödlök, salladslök.

RENCONSOMMÈ                             | 154: –

Consommé på ren med äggula och benmärg av ren.

TRÄDGÅRDSMÄSTARENS SALLAD           | 119: –

Små blad från Norrskens Tomat Handelsträdgård, grillad vit sparris, Svedjan Ost, brynt smör och en kräm på gurka smaksatt med citron.

 

Mellanrätt

BOUILLABAISSE                               | 205: –

Fisk- och skaldjurssoppa med saffran, fänkål, tomat, vitt vin och rotsaker. Serveras med en syrlig kräm på gurka och citron.

 

 

Huvudrätter

RENEN                                             | 365: –

Smörstekt renfilé på en bädd av svamp, blad från Nikkala, palsternackapuré, friterad potatis, tryffel- och rödvinssky.

LAXEN                                              | 255: –

Ångad laxfilé som rullas i örter och serveras med fänkålspuré, vit sparris, friterad potatis och beurre blanc.

VEGETARIANEN                              | 266: –

Svamprisotto med murklor, Svedjan Ost, ärtor och cocktailtomater.

 

Stadshotellets klassiker

PLANKSTEKEN                                 | 345: –

Oxfilé tillagad på ekplanka med duchessepotatis, baconlindad sparris, bakad tomat, sauterade morötter och béarnaisesås.

SMUGGLARPANNAN                      | 288: –

Renbog, Vindelnrökt sidfläsk, potatis, lök, skogschampinjoner, gräddsås och lingonkompott. Serveras i gjutjärnspanna.

 

Dessert

FRUKT & BÄR                                  | 127: –

Konjaksflamberat plommon med frystorkade bär och vaniljmaräng.

CHOKLAD                                         | 127: –

Smörkrämskaka på choklad och kokos, serveras med variation av blåbär.

SKOGENS GULD                               | 150: –

Hjortronparfait med glasering av hjortronkola och en sås på choklad och punsch.

GLASSEN       | 75: –

Glass smaksatt med äkta vanilj, serveras med hjortron