Förrätter

Vitlöksbröd  | 89 kr

Parmesangratinerat vitlöksbröd med örtkräm.
Dryckestips: Equilibrio 4, Monastrell | 95:-

Vit pizza | 125 kr

Toppad med fjällkofärskost, confiterad vit sparris söderifrån och prisbelönt Gärda.
Tillval: Lyxa till din pizza med 20 g Bottenviken löjrom   | 145 kr
Dryckestips: Castellblanc, Cava Brut Nature  | 95 kr

Fjällröding  | 160 kr

Fjällröding gravad i Lòjhtu gin från Torneå, emulsion på citron och rybsolja, torkat rödingskinn och ärtskott.
Dryckestips: Riesling returns  | 95 kr

Rökt ren  | 170 kr

Rökt ren med syrad grädde, pepparrot och svartpeppar, inlagda granskott samt Muscavadomortlade blåbär.
Dryckestips: Equilibrio 4, Monastrell | 95 kr

Huvudrätter

Gnocchi | 265 kr

Smörstekt gnocchi på mandelpotatis från trakten som serveras med puré på gröna ärtor samt ramslök, krispig jordärtskocka och brynt hasselnötssmör.
Dryckestips: Domaine Verquiere Rasteu  | 120 kr

Skreitorsk  | 325 kr

Gratinerad i gjutjärnspanna med vitvinssås, picklade frön från Pesula, grön tomat och blad från Nikkala.
Dryckestips: Henri de Villamont, Macôn-Village, Chardonnay | 139 kr

Griskind| 285 kr

Äppelkokt griskind från Norrländska gårdar med vitlöksfräst hjärtsallad och gott rotmos på jordärtskocka.
Dryckestips: Domaine Verquiere, Rasteau  | 120 kr

Stadshotellets Plankstek  | 395 kr

Svensk oxfilé (180 g) på ekplanka med duschessepotatis, ugnsrostade småtomater, baconinlindad sparris och bearnaisesås.
Dryckestips: Fattoria Nittardi, Chianti Classico Sangiovese | 159 kr

 

Efterrätter

Rabarber & maräng | 145 kr

Paj på vårens första rabarber med italiensk maräng.
Dryckestips: Monte del Frà Montastero, Passito Bianco  | 85 kr

Kaffeost | 155 kr

Bakad kaffeost med kaffekaramell, hjortron och Bailey’s mousse.
Dryckestips: Kaffetår, Zoega’s mörkrost | 35 kr