Förrätter

Vitlöksbröd  | 95 kr

Gratinerat vitlöksbröd med Västerbottensost och veckans aioli. (LF)
Dryckestips: Equilibrio 4 Monastrell EKO 2019, Monastrell, Spanien | 95:-

Norrländsk Caprese | 135 kr

Tomater från Nikkala, färskost från Norrländska fjällkor, frostade jordgubbar, olivolja, basilika och oregano. (GF, LF)
Dryckestips: Castellblanc Cava Brut Nature NV EKO, Chardonnay, Spanien  | 95 kr

Bottenviken Löjrom| 175 kr

3 x Löjrom i krustader med färskpotatiskräm, brödkräm och rödlökskräm. (LF)
Dryckestips: Lager på lager, 33 cl, 5,0%, Bottenvikens Bryggeri, Luleå, Sverige  | 85 kr

Mindre Laxsoppa  | 135 kr

Vildlax från Bottenviken, vittvin, grädde, morot, fänkål, schalottenlök och dill. (GF, LF)
Dryckestips: La Ferola Passerina EKO 2021, Passerina, Italien| 95 kr

Rökta räkor  | 155 kr

En näve röka räkor med citron, bröd och veckans aioli. (LF)
Dryckestips: Domaine Le Pive EKO 2020, Grenache gris, Grenache noir, Merlot, Cabernet franc, Frankrike |  115 kr

Skinka och melon  | 125 kr

Norrländsk lufttorkad karré med melon. (GF, LF)
Dryckestips: La Ferola Passerina EKO, Passerina, Italien| 95 kr

Huvudrätter

Veganen | 205 kr

Filodegspirog, skogssvamp, potatis, syrad majrova, grön ärtpuré, rostade svarta sesamfrön. (LF)
Dryckestips: Ciavolich Aries 2021,  Pecorini, Italien  | 145 kr

Vegetarisk burgare | 250 kr

120 g Löpeld ost från Svedjan, rökt lingonketchup, picklad lök, potatisbröd, pommes frites och veckans aioli.
Dryckestips: Equilibrio 4 Monastrell EKO 2019, Monastrell, Spanien | 95:-

Laxsoppa | 225 kr

Laxsoppa på vildlax från Bottenviken med vitt vin, grädde, potatis, morot, fänkål, schalottenlök. (GF, LF)
Dryckestips: La Ferola Passerina EKO, Passerina, Italien| 95 kr

Bottenvikens Vildlax | 285 kr

Ugnsbakad vildlax med örtgrönt fras, citronskal, puré på svenska ärtor, brynt smör, confiterad grön sparris, färskpotatis och vitvinssås.
Dryckestips: Ciavolich Aries 2021,  Pecorini, Italien  | 145 kr

Oxfilépasta | 225 kr

Färsk pappardelle och svensk oxfilé i rödvinssky på tomat och oxsvans garnerad med prisbelönt Gärda ost. (LF)
Dryckestips: El Coto Rioja Crianza EKO 2019,  Tempranillo, Spanien | 115 kr

Pepparstek | 350 kr

180 g Svensk oxfilé, cognacpepparsås, friterad morot och pommes frites.
Dryckestips: Fattoria Nittardi Chianti Classico EKO 2019, Sangiovese, Italien| 159 kr

Stadshotellets Plankstek  | 395 kr

180 g Svensk oxfilé på ekplanka med duchessepotatis, ugnsrostade tomater från Nikkala, baconinlindad sparris och bearnaisesås. (GF, LF)
Dryckestips: Fattoria Nittardi Chianti Classico EKO 2019, Sangiovese, Italien| 159 kr

Älgburgare  | 250 kr

120 g älgkött, rökt lingonketchup, picklad lök, Svedjan Rustik, potatisbröd, pommes frites och veckans aioli som dipp. (LF)
Extra kött: 100 kr
Dryckestips: Norrskum, Neo-classic IPA, 33 cl, 7,1%, Bottenvikens Bryggeri, Luleå, Sverige  | 95 kr

Efterrätter

Sorbet  | 105 kr

Två kulor sorbet av papaya och lime med havssalt och physalis. (GF, LF)

Kaffeost | 155 kr

Bakad kaffeost från Norrländska fjällkor i kaffe och hjortron med Bailey’s grädde.
Dryckestips: Kaffetår, Zoega’s mörkrost | 35 kr

Vit chokladkaka | 155 kr

Ostkaka med vitchoklad och inlagda havtorn och jordgubbar med rosmarin, vanilj och rostad mandel. (GF, LF)
Dryckestips: Monte del Frà Montastero Passito Bianco 2018, Garganergra, Cortese, Chardonnay, Italien | 85 kr