Förrätter

Vitlöksbröd | 79:-

Vitlöksbröd med Västerbottenostcrème.

Tomat | 110:-

Carpaccio på tomater från Nikkala, oregano, mynta,rybs- och olivolja. Inlagda senaps- och rybsfrön från Pesula.

Hummerbisque | 148:-

Len och krämig hummersoppa, fänkål, apelsin, saffran och konjak.

Carpaccio | 166:-

Oxfilé marinerad i hjortron och likör. Brynt smör, vittryffelcrème, rostad peppar och råhyvlat svenskt äpple.

Sikrom | 30 g 230:- | 60 g 495:-

Sikrom, rödlök, gräslök, gräddfil, dillolja. Serveras med grillat bröd.

Huvudrätter

Rotselleri | 255:-

Bakad rotselleri och svenskt äpple. Brynt smör, säsongens betor, crème på Västerbottensost och rostade pinjenötter.

Röding | 295:-

Smörstekt fjällröding, rotselleri, fänkål, syrad dillgurka, hummersås, dill- och havtornsolja.

Stadshotellets Plankstek | 365:-

Oxfilé, duschessepotatis, grillad tomat, betor, baconinlindad sparris och bearnaisesås.

Smugglarpannan | 265:-

Renskav, champinjoner, sidfläsk, potatis, gräddsås och syrade lingon. Traditionsenligt tillagad och serverad i gjutjärnspanna.

Ren | 385:-

Grillad renrygg, potatiskroketter med backtimjan och Västerbottensost. Säsongens betor och vittryffelsky.

Efterrätter

Stadshotellets Äppelpaj | 115:-

Varm äppelpaj på svenska äpplen, havrebotten, havssalt och vaniljglass.

Sorbet | 129:-

Apelsinsorbet i oliv- och rybsolja, havtorn, havssalt, frostbitna hjortron och blåbär.

Vaniljglass | 29:-

En kula hemgjord vaniljglass med eller utan topping.
Topping: Välj mellan hjotronsirap, blåbär eller choklad.

Veckans bakverk från Tornedal & Co. | 89:-