A la carte meny

Förrätter

Västerbottensostgratinerat vitlöksbröd | 125 kr

Persiljecreme och körsbärstomat
Dryckesrekommendation: La Ferola Passerina | 95 kr

Sillburk med smaker från Tornedalen | 135 kr

Pesula senap | Tornio gin | Elmer´s honung | Nikkala dill
Serverad med knäckebröd.
Dryckesrekommendation: Bottenvikens lager på lager | 105 kr. Fråga efter en snaps.

Prisbelönta Gärda med hyvlat rökt renhjärta | 165 kr

Jordärtskockspuré | Kantarell- och sherrybuljong
Dryckesrekommendation: Domaine La Croix St- Laurent Sancerre, Pinot noir  | 145 kr

 

Varmrätter

 Smörnötspumpa  | 250 kr

Mandelpotatisstomp | Prisbelönta Gärda | Vreta gulärt | Svartkålschips
Dryckesrekommendation: Equilibrio, Monastrell  | 95 kr

 

Fjällrödingfilé från Malgomaj | 350 kr

Dillstuvad svartrot | Friterad kapris | Vitvinskokt fänkål
Dryckesrekommendation: EOS Blanc Côte de Bordeaux | 129 kr

 

Hotellets burgare | 275 kr

150 g nötkött

Västerbottensost | Sallad | Saltgurka | Syrad silverlök | Pommes frites, lingonchiliketchup  och bearnaisedip
Dryckesrekommendation: Bottenvikens IPA | 105 kr

 

Pepprad flankstek | 350 kr

200 g nötkött från norrländska gårdar

Rödvinssky på renben | Lingonbrässerad pärllök |Västerbottensostgratinerad mandelpotatisstomp
Dryckesrekommendation: Grifalco Gricos, Aglianico | 119 kr

 

Erbjudande till alla under 12 år

 

Handrullade köttbullar på norrländsk nötfärs  | 95 kr/5 st

Mandelpotatisstomp | Gräddsås | Rårörda lingon
Dryckesrekommendation: Ett glas mjölk

 

En ostbit med knäcke

Svedjan rustik | 75 kr

Rött plommon- och lakritskompott
Dryckesrekommedation: Wine & Soul Ruby Port | 75 kr

 

Efterrätter

Mjölkchokladmousse | 155 kr

Mandelbiskvi| Hjortron
Dryckesrekommendation: Monte del Frà Montastero Passito Bianco  | 85 kr

Varm äppelkolapaj | 135 kr

Havre- och kardemumma smul| Calvadosparfait på crème fraiche
Dryckesrekommendation: Zoegas mörkrost och kanske lite mer Calvados