Förrätter
Vitlöksbröd | 89 kr
Parmesangratinerat vitlöksbröd med örtkräm.
Dryckestips: Equilibrio 4, Monastrell | 95:-
Vit pizza | 125 kr
Toppad med fjällkofärskost, confiterad vit sparris söderifrån och prisbelönt Gärda.
Tillval: Lyxa till din pizza med 20 g Bottenviken löjrom | 145 kr
Dryckestips: Castellblanc, Cava Brut Nature | 95 kr
Fjällröding | 160 kr
Fjällröding gravad i Lòjhtu gin från Torneå, emulsion på citron och rybsolja, torkat rödingskinn och ärtskott.
Dryckestips: Riesling returns | 95 kr
Rökt ren | 170 kr
Rökt ren med syrad grädde, pepparrot och svartpeppar, inlagda granskott samt Muscavadomortlade blåbär.
Dryckestips: Equilibrio 4, Monastrell | 95 kr
Huvudrätter
Gnocchi | 265 kr
Smörstekt gnocchi på mandelpotatis från trakten som serveras med puré på gröna ärtor samt ramslök, krispig jordärtskocka och brynt hasselnötssmör.
Dryckestips: Domaine Verquiere Rasteu | 120 kr
Skreitorsk | 325 kr
Gratinerad i gjutjärnspanna med vitvinssås, picklade frön från Pesula, grön tomat och blad från Nikkala.
Dryckestips: Henri de Villamont, Macôn-Village, Chardonnay | 139 kr
Griskind| 285 kr
Äppelkokt griskind från Norrländska gårdar med vitlöksfräst hjärtsallad och gott rotmos på jordärtskocka.
Dryckestips: Domaine Verquiere, Rasteau | 120 kr
Stadshotellets Plankstek | 395 kr
Svensk oxfilé (180 g) på ekplanka med duschessepotatis, ugnsrostade småtomater, baconinlindad sparris och bearnaisesås.
Dryckestips: Fattoria Nittardi, Chianti Classico Sangiovese | 159 kr
Efterrätter
Rabarber & maräng | 145 kr
Paj på vårens första rabarber med italiensk maräng.
Dryckestips: Monte del Frà Montastero, Passito Bianco | 85 kr
Kaffeost | 155 kr
Bakad kaffeost med kaffekaramell, hjortron och Bailey’s mousse.
Dryckestips: Kaffetår, Zoega’s mörkrost | 35 kr