Förrätter

Löjrommen, 266:-
Kalix löjrom och rödingballotine med rostade kryddor, rödlök, gräslök och syrad grädde. Serverad med smörstekt toast.

Schmörgåsen, 133:-
Toast med lättrökt suovas på norrländsk ren, färskostkräm med äpple, rödlök, tryffel och lingon. Toppas med rivet torkat renkött.

Skörden, 125:-
Saltbakade betor med vinägerglasering, grönsaksbuljong, friterad löpeldost, tångkaviar och svartkål.

Vitlöksbröd, 75:-
Vårt hembakade vitlöksbröd med örtkräm.


Huvudrätter

Planksteken, 345:-
180 g oxfilé, , säsongens grönsaker, baconlindad sparris, grillad tomat, duchesspotatis och bearnaisesås

Smugglarpannan, 288:-
På norrländsk renskav med potatis, kantarell, lök, bacon och gräddig sås. Tillagas i gjutjärnspanna och avslutas med lättrökt suovas, lingon och timjan.

Renen, 373:-
Norrländska renfilé med rödvinssås, saltbakade betor, svartrot, kantarell och gelé. Serverad med krämig potatisgratäng.

Fångsten, 265:-
Fjällröding med vitvinssås, rotselleripuré, grillad sweet gem-sallad, vinägrett på Pesula-senap och rybsolja. Avslutas med havtornsolja.

Åkern, 232:-
Saltbakad rödbeta, pumpavelouté, löpeldost från Svedjan, rotselleripuré, grillad sweet gem-sallad och vinägrett på Pesula-senap och rybsolja.


Desserter

Havtornet, 129:-
Havtornssorbet med Valrhonachoklad, olivolja och havssaltmaräng.

Hjortronet, 129:-
Varma hjortron, vaniljdrömmar och färskostkräm med hjortronsirap.

Kirunapraliner, 18:-/st
Välj mellan smakerna lakrits, saltlakrits, hjortron, havtorn, björnbär, svartvinbär, citron, champagne och rom.