Haparanda Stadshotell

Haparanda, med Stadshotellet i centrum, har stundtals varit den plats som haft den hetaste pulsen av alla Europas städer.

Det var så särskilt då staden var den enda kontakten mellan länderna i väst och de stora imperierna i öst, Ryssland, Persien och Kina.

Haparanda Stadshotell invigt med pompa och ståt, den 5 december 1900. Byggnaden är ritad av arkitekterna Fritz Ullrich och Eduard Hallqvist.

Hotellet är byggt i den klassiska stilen med arkitekter från Stockholm, byggmästare och inredningsnickare från Sundsvall, stuckatörer från Italien, byggmaterial från Schlesien osv.

Här har revolutionärer, anarkister, spioner, militärer, grevar och sågverks- baroner satt sin prägel i historien. Doften, mystiken och spänningen från dessa epoker finns för alltid inpräglade i Haparanda Stadshotells exteriör och inte minst i dess interiörer, vars former nu återfått sin glans från fornstora dagar…

I början av 1970-talet byggdes ett nytt stadshus bredvid Stadshotellet. I byggnadens bottenplan öppnade hotellet en nattklubb.
En total renovering av den gamla hotellbyggnaden genomfördes 1990. Året därpå utvidgades hotellet med en tillbyggnad och flera hotellrum.

Idag har Haparanda Stadshotell 92 hotellrum och konferenslokaler för upp till 150 personer, två styrelserum och fem grupprum. I hotellet finns en Festivitetssal med Blå- och Kungasalong, en Förstaklass matsal med Tornedalskabinett, en Stadskällare (mot beställning), Nattklubb och Café Gulasch Baronen. Stadshotellet har totalt 500 restaurangplatser.

Hotellgästerna har tillgång (mot beställning) till VIP-bastu som ligger högst upp med utsikt över Torne älv.

Haparanda Stadshotell köper det mesta av sina råvaror regionalt och från Norrbotten till exempel potatis, fisk, grönsaker, svamp, bär, viltkött och fågel. Matsedeln är varierande med kontinental standard men vi satsar också på den regionala matkulturen.

Se även

Mötet

Konferens

Vi på Haparanda Stadshotell kan erbjuda just ert företag valuta för pengarna.
Mat

Restaurang

På Haparanda Stadshotell har vi en mängd restauranger. Läs mer om vad vi kan erbjuda er.
Superiorrum Från 1395 SEK/NATT

Superiorrum

Superior rum med dubbelsäng. Dusch eller badkar, TV, telefon, vattenkokare, wi-fi och hårtork. Frukost ingår.