I början av 1970-talet byggdes ett nytt stadshus bredvid Stadshotellet.

I byggnadens bottenplan öppnade hotellet en nattklubb.
En total renovering av den gamla hotellbyggnaden genomfördes 1990. Året därpå utvidgades hotellet med en tillbyggnad och flera hotellrum.

Idag har Haparanda Stadshotell 92 hotellrum och konferenslokaler för upp till 50 personer, två styrelserum och fem grupprum. I hotellet finns en Festivitetssal med Blå- och Kungasalong, en Förstaklass matsal med Tornedalskabinett, en Stadskällare (mot beställning), Nattklubb och Café Gulasch Baronen. Stadshotellet har totalt 500 restaurangplatser.

Hotellgästerna har tillgång (mot beställning) till VIP-bastu som ligger högst upp med utsikt över Torne älv.

Foto: Linnéa Isaksson

Haparanda Stadshotell köper det mesta av sina råvaror regionalt och från Norrbotten till exempel potatis, fisk, grönsaker, svamp, bär, viltkött och fågel. Matsedeln är varierande med kontinental standard men vi satsar också på den regionala matkulturen.