A la carte meny

Förrätter

LÖJROM, 265:-

Kalix löjrom 30g,  rökt renstekscheescake, rödlök, gräslök och örtolja.

SVEDJAN OST (VEG), 195:-

Panerad och friterad löpeld ost från Svedjan, skivad tomat, granatäpple, tomatkräm och färskpressad lime.

RENCARPACCIO,  165:-

Ren, mandelpotatischips, persilja- och vitlökskräm, regnbågslaxrom, hjortron och färska örter.

SKALDJURSSOPPA,  165:-

Havskräfta, skaldjur- och hummersoppa, tryffelolja, aioli och picklad morot.

 

OSTBRICKA,  300:-

Kalix Ost: Vit Caprin, Båndersost (färskost), Storängesviken hårdost. Annanaschutney, fikonmarmelad och örtmarinerad grillad paprika.
(För två personer)

Sides

VITLÖKSBRÖD, 45:-

POMMES, 35:-

SÖTPOTATISPOMMES, 35:-

TRYFFELMAJONNÄS, 15:-

AIOLI, 15:-

 

Huvudrätter

RENEN, 365:-

Renfilé, karamelliserad morot, smörstekta krispiga rabarber, säsongens grönsaker. Serveras med potatisstubbe, örter- och tryffelsky.

PLANKSTEKEN, 355:-

Grillad oxfilé med duchesspotatis, rillad tomat, bacon lindad sparris, smörslungade grönsaker och bearnaisesås

FISKEN,  260:-

(vårt urval av färsk fisk för veckan)
Fisken serveras med potatispuré smaksatt med senap från Pesula, bladspenat och vitvinssås.

Fråga gärna om ni vill veta hur fisken tillagas just idag då detta varierar.

MOULES FRITES, 235:-

Blåmusslor frästa i vitt vin, chili, schalottenlök, vitlök, fänkål och morot. Serveras med skaldjurssås och pommes.

RÄKSALLAD, 205:-
(Kan serveras vegetarisk med Svedjan Löpeldost istället för räkor)

Handskalade räkor, blad från Nikkala handelsträdgård, ägg, gurka, tomat, citron, dill och aioli.

BURGAREN,  190:-

Nötkött i briochbröd med cheddarost, sallad, tomat, picklad rödlök, ananaschutney, svartpeppar/tryffeldressing serverad med ert val av pommes eller sötpotatispommes.

VEGETARISK BURGARE, 190:-

Veckans vegetariska burgare serverad i briochebröd med cheddarost, sallad, tomat, picklad rödlök, ananaschutney, svartpeppar/tryffeldressing serverad med er val av pommes frites.

 

 

För två

 

GRILLAT, 495:-

450 g kött på ben, friterad potatis, säsongens grönsaker, franska örter, vispat brynt smör och tryffelsky.

Dessert

HAVTORN OCH HJORTRON, 140:-

Havtornssorbet med variation på hjortron.

 

GLASS OCH RABARBER, 110:-

Vaniljglass rommarinerad rabarberkompott med smulor av vaniljdrömmar.