Vår filosofi kring matlagning går hand i hand med de fina råvarorna vi har omkring oss. Grönsaker, kött och fisk har omsorgsfullt valts ut i samspråk med våra kunniga producenter. Deras kärlek för råvaran och vår passion för matlagning är ett samarbete vi är väldigt stolta över. Mat för oss är en sann glädje vi gärna delar med oss av i form spännande smaker och texturer i kombination som presenteras på faten. Strävan hos oss vilar aldrig och vi söker alltid efter nya vägar för att väcka våra gästers intresse i våra hantverk som är framtagen i ett enda syfte…att tillfredsställa och bringa fram leenden i allas våra mathjärtan. Välkommen till bords! Hjärtliga hälsningar Edvin, Jones, Chris & Juho

A la carte meny

Förrätter

LÖJROMMEN, 265:-

Kalix löjrom, rökt rödingmousse, friterat fiskskinn, syrad grädde, gräslök och rödlök.

ROVA,  109:-

Inkokt glaserad beta, råkostsallad på svenska äpplen och spetskål i örtkräm toppad med rostade hasselnötter.

LAMMFRICASSEE,  111:-

Brässerad lammbog, säsongens svampar, tomater, schalottenlök, vitlök och örter. Serveras med god sky, rågbröds krutonger och parmesan.

Huvudrätter

RENEN,  365:-

Smörstekt reninnerfilé med potatistryffelpuré, sauce aux myrtilles och gräddstuvad spetskål.

LAMMET, 344:-

Ugnsbakad lammrack omgiven av örter för en krispig yta. Serveras med gnocchi på mandelpotatis, svamp duxelle, rödvinssky och rödbeta.

RÖDINGEN, 268:-

Smörstekt rödingfilé med dillstomp, vinägrett på gröna linser och schalottenlök. Serveras med vitvinsvelouté.

PASTA (VEG), 179:-

Färsk pasta med det bästa av säsongens svampar, schalottenlök, vitlök, gårdsost, vitt vin och delikatesstomater.

 

Stadshotellets klassiker

PLANKSTEKEN, 345:-

Oxfilé tillagad på ekplanka med duchesspotatis, bakad tomat, baconlindad sparris, sauterade morötter, broccoli och bearnaisesås.

SMUGGLARPANNAN, 288: –

Renbog, Vindelnrökt sidfläsk, potatis, lök, skogschampinjoner och lingonkompott. Serveras i gjutjärnspanna med gräddig sås.

Dessert

PUMPA, 125:-

Söt pumpakräm, apelsinångad pumpa, lakritsgelé och maräng.

SORBET, 148:-

Citronsorbet med Absolut vodka och salmiak.

HJORTRON, 148:-

Bakad hjortroncheesecake, gin och hjortron cullis, Valrhona choklad.