A la carte meny

Förrätter

Löjrom, 225 kr

Kalix löjrom serverad med syrad grädde, röd-/gräslök & Västerbottenknäcke.

Älg, 219 kr

Tartar på älg serverad med hemgjord tryffelcréme, talg och en pocherad och friterad äggula.

Vårrulle, 85 kr

Hemgjord vegetarisk vårrulle med smörblancherad pak choi och sötsurglacerad ingefära.

Husets musslor (liten), 149 kr

Blåmusslor kokta i vitt vin, schalottenlök, vitlök, chili, koriander och grädde. Tillbehör vitlöksbröd smaksatt med saffran.

 

 

Varmrätter

Plankstek, 325 kr

Grillad finsk oxfilé serverad på ekplanka, baconlindad grön sparris, sauterade grönsaker, pommes duchesse & hemgjord bearnaisesås.

Ren, 335 kr

Renytterfilé med krämig potatisgratäng smaksatt med backtimjan, sauce myrtille och ugnsbakade grönsaker.

Röding, 255 kr

Ugnsbakad röding serverad med hemgjord mandelpotatisrulle, beurre blanc, pankopanerade kräftstjärtar och blancherade juliennegrönsaker.

Spaghetti Sorentini, 155 kr

Vegetarisk färsk pasta med basilika, mozzarella burrata, vitlök, parmesan, toppad med Pico de Gallosalsa.

Solsidans Burgare, 199 kr

Högrevsburgare med Kalixost, bacon, hemgjord rökt majonnäs, salt gurka, sallad, glacerad äppelchutney serverad med en mix av sötpotatis- färskpotatispommes.

Grilltallrik för 2, 495 kr

Svensk entrecôte med brynt smör, ärtpuré, skivad örtsmörspotatis, Pico de Gallosalsa och vår rödvinssås.

Räksmörgås, 185 kr

200 gram räkor, lollo rosso, gurka, ägg och hemgjord citronaioli på mörkt landgångsbröd.

Husets musslor (stor), 225 kr

Blåmusslor kokta i vitt vin, schalottenlök, vitlök, chili, koriander och grädde. Serverad med färska pommes och citronaioli.

Laxsoppa, 145 kr

Vår egen krämiga laxsoppa serverad med hembakt bröd.

 

Desserter

Hjortronexplosion, 129 kr

Hemgjord vaniljglass, hjortronsorbet,  hjortrongrädde toppad med hjortroncrisp.

Tre gånger sorbet, 79 kr

Husets blåbärssorbet, hallonsorbet och hjortronsorbet serverad med rababersås.

Färska bär, 89 kr

Digestivekex, färska bär, grädde,och maräng toppad med chokladcrisp av Valhronachoklad.

Choklad, 99 kr

Hemgjord chokladmousse serverad med maräng, passionsfruktspuré och en chokladbrownie.

Hotellets exotiska  119 kr

Ugnsbakad ananas, hemgjord papayasorbet, lakritsgel och karamelliserad limesås.